1 decembrie 2014

Irelevant

E doar o stare de spirit. Un moment in care comunic cu muzica si incerc sa ma detasez de lume. E doar dorinta de evadare si transpunere intr-o lume corecta. Dar, iar visez cu ochii deschisi. Nu pot ajunge la capatul drumului tocmai din cauza miilor de obstacole care apar intre timp.
Dar ea, muzica, ce face? Ea ma descrie si tot ea ma alina. Este umarul pe care pot plange zile intregi. Este partenerul de nadejde. Este extensia gandurilor mele intunecate, care ma fac o persoana cruda. Este viata de dupa cortina visinie a scenei. Scena...pe care sunt o simpla marioneta.

22 noiembrie 2014

Stii?

Stii ce simt iubite?
Ca vreau sa dispari. Rogu-te sa te transformi intr-un fir de nisip si sa zbori pe tot globul. Astfel, te rog sa analizezi orice femeie de care te lipesti si sa te intrebi: "Ce trebuie sa schimb la mine?"

Stii ce vreau de la tine?
Intelegere si respect. Stiu ca mi le poti oferi. Dar de ce nu vrei? De ce nu incerci sa ma intelegi? Hai incearca...

Stii ce imi doresc?
O relatie sincera si lunga.
Plimbari sub clar de luna. Soapte sincere la ureche. Saruturi pe frunte. Imbratisari calde. Priviri cu subinteles. Maini calde. Convingeri. Priviri spre cer. Batai cu faina. Saruturi in ploaie. Sa fredonam impreuna.

Stii ce am crezut?
Ca esti baiatul perfect. Nu acel stereotip. Perfect pentru mine. As fi vrut sa ma completezi. Suntem precum doi magneti care se resping. Iar am visat cu ochii deschisi. Iar am simtit ca am gasit persoana care ma poate face sa ma indragostesc nebuneste.

Stii ce vreau?
Sa ies din globul meu de cristal si sa iti demonstrez ca nu stii cu cine te-ai pus. Calca gresit si te vei arde. Hai joaca-te cu focul. Ajuta-ma sa scot "666" din mine. Intotdeauna aparentele inseala!

Stii ce aud din ce in ce mai des?
"O asa fata superba nu are iubit?"
Fraiere! Eu te ador si tu nu. Iar altii...altii m-ar vrea langa ei, fraiere.

11 noiembrie 2014

"Doi" de Tony Mott

Ce spun ei?
"Un barbat si o femeie, un cuplu.
O adunare elementara, unul si cu celalalt ar trebui sa dea doi si sa se reduca, in timp, la o singura entitate complexa. Dar ce se intampla cand lipseste sinceritatea? Unitatile ni se aduna.
Doi oameni, aparent aceeasi viata. Dar sunt doua, dierite: una a ei si una a lui. Ca si fetele aceleiasi monede, asa sunt si povestile celor doi despre viata lor impreuna.
Dan dispare fara niciun avertisment dupa cinci ani de casnicie. Rapit, ranit, fugit?
Intrebari la care Adriana trebuie sa gaseasca singura raspunsuri. Afla tarziu, abia atunci cand se descopera pe sine, cea adevarata si numai pentru ca el a avut inaintea ei acest curaj, dar pe care el nu i l-a putut marturisi.
Ceea ce pare simplu, este intotdeauna mult mai complicat."
Ce spun eu?
De fiecare data cand merg la biblioteca si imi aleg urmatoarea "prietena" pentru 3-4 zile, citesc rezumatul autorului.
Initial, romanul "Doi" al lui Tony Mott mi s-a parut un roman banal si in acelasi timp, unul care ma poate tine in suspans. Ceea ce a si facut. In timpul lecturii, am trecut prin mai multe stari: plictiseala (primele 4-5 pagini), curiozitate (motivul disparitiei lui Dan), mila (sarcina pierduta a Adrianei si disparitia lui Dan fara a-i oferi macar o explicatie), suspans (spre sfarsitul romanului, cand Dan ii raspunde Adrianei tot printr-o scrisoare) si bucurie (fiind o femeie frumoasa si desteapta, si-a refacut imediat viata).
Nu am inteles de ce acest Dan s-a implicat intr-o relatue stiind ca este gay. A mintit-o 5 ani de zile si pe langa acest lucru, nu a stiut niciodata cine este. In acest 5 ani biata femeie si-ar fi putut aranja viata foarte frumos si nu ar fi trecut prin respectivele momente.
Ce am invatat din acest roman? 
Analizeaza in detaliu persoana pe care o ai langa tine. Afla cat mai multe despre ea. Nu o neglija. Ascult-o si comunicati.
Nu te aventura intr-o relatie intima fara protectie; nu cred ca el doresti sa ii faci o surpriza si apoi sa te paraseasca.
Nu cauta niciodata omul perfect, pentru ca nu se stie niciodata cand va disparea de langa tine!

Doar o singura data

I-am iubit caracterul. Un barbat in devenire, un viitor mascul feroce. O persoana care nu se exterioriza. Tinea cele mai urate sentimente intr-un sertaras al inimii si zambea. Isi schita acel zambet ironic pe chip, cu toate ca il macina ceva in interior.
Ma placea. Atat stiam. Avea o gandire de om trecut prin viata, iar asta ma atragea la el. Calcula fiecare miscare, fiecare gand si fiecare sentiment.
S-a ferit de multe ori sa imi vorbeasca despre motivele pe care le-a avut in cadrul despartirii. La doi ani dupa acest "eveniment", si-a dat seama ce a pierdut. Probabil a regretat; dar mie nu mi-a mai pasat. Probabil ar vrea sa fim din nou impreuna. Probabil, nu "probabil"..."SIGUR" nu ma avea din nou langa el. A avut aceasta sansa si i-a dat cu piciorul.
Datorita lui, am invatat sa atrag spre oamenii admira atat exteriorul, cat si interiorul. Chiar daca in tinerete suntem "90-60-90", la batranete ne incretim si ramanem cu "Cei 7 ani de acasa", frumusetea inimii, gandurile curate si intelepciunea.

7 noiembrie 2014

O placere

Anul acesta stau acasa. Cu aceasta ocazie, imi "caut" noi activitati. Deoarece sunt o persoana gurmanda, m-am apucat de gatit: prajituri! :)
Nu stiu ce vor spune unii, dar mai nou prefer Raffaello facut in casa decat cel cumparat. De ce?
1. Pentru ca ma bucur mai mult cand le prepar.
2. Stiu ce pun in ele, nu au E-uri si sunt mai moi.

Reteta este foarte usoara (se gaseste la o simpla cautare pe google). Costul ingredientelor ajunge la 20-30 lei. Recomand tuturor aceste delicii.

Celor care se pricep le mai recomand: eclerele, tiramisu, negresa, salam de biscuiti, placinte, poale-n brau sau "Musuroi-ul de cartita".
Pofta buna :*

23 octombrie 2014

O societate de nedescris

Ca foarte multi romani din tara asta, ma holbez si eu la stirile de la ora 19:00. Stiu ca nu e bine, ca televizorul ne indobitoceste, dar simt si eu nevoia sa rad de concetatenii mei batuti in cap.
Ce sa vad in prima faza? Preot pe motocicleta. Da' ce motocicleta!!! Oare avea permis? Fiind si sub influenta alcoolului, intra intr-un zid de beton. Il sustin! Trebuie lansata o noua campanie: jumatate din preoti sa isi cumpere motocicleta si primul lucru pe care trebuie sa il faca se numeste "accident" (cu ghilimelele de rigoare desigur). Ca si asa se inmultesc precum ciupercile dupa ploaie. Si ei, si bisericile. Auzi tu: sa construiasca biserica pe platoul Bucegi. Sa le imprumute cineva un pistol va rog! Multumesc.
***
Alt inteligent: un tinerel care stie ca a contactat virusul HIV de la varsta de 3 ani dintr-un spital, intretine relatii sexuale cu peste 30 de tinere. NEPROTEJAT! Cum Doamne Iarta-ma?! Cu ce au gresit acele tinere (inafara faptului ca sunt fufe)?! Nu tin parte nimanui...dar daca ele au pus botu', s-a terminat distractia. Si fetele au dat mai departe... Si acum sa auzim ca nu stiu cate persoane din acel oras isi fac testul HIV. Asa tarziu? :))
***
Copilita de 14 ani (asa tin minte) de la mine din oras (Galati) fuge de acasa. Afise prin oras cu duiumul. Anunturi in ziarele locale (internet si format fizic). De ce? Pentru ca a fost prinsa de doamna diriginta cu pachetul de tigari si cutia de chibrituri in geanta. Inteligenta de diriginta o ameninta ca le va spune parintilor ce a descoperit! Si in acest mod, papusica le lasa parintilor o scrisoare si fuge de acasa. Inteligent mod de ati rezolva problemele...dar ce sa le ceri? Joaca hormonii in ei si noi vrem sa fie niste oameni de nota 10+.

Asta este societatea in care traim. Tigari, droguri si sex de la 13-14 ani.
Concluzie: nu ma mai mira nimic. Dar imi este frica de viitor. Daca acum, in 2014 este asa...ce va fi in 2025? Imi este si frica sa ma gandesc.

15 octombrie 2014

Suflet strans

Imi este dor de el.
Imi este dor de momentul in care ma strangea in brate si ma saruta pe frunte.
Imi este dor de zilele de vara in care ma plimbam singura prin oras.
Imi este dor de muzica veche.
Imi este dor de jocurile din copilarie.
Imi este dor de topoganul din piatra pe care imi murdaream pantalonii in fiecare zi.
Imi este dor de vacantale la tara la bunici, in care plictiseala nu exista.
Imi este dor de vremurile in care nu exista internet.
Imi este dor de capsuni.
Imi este dor de prietenii din copilarie.
Imi este dor de doamna invatatoare din clasele I-IV.
Imi este dor de momentele in care ma jucam cu papusile.
Imi este dor de complimente.
Imi este dor sa zambesc din motive intemeiate.
Imi este dor de..."noi".