11 noiembrie 2014

"Doi" de Tony Mott

Ce spun ei?
"Un barbat si o femeie, un cuplu.
O adunare elementara, unul si cu celalalt ar trebui sa dea doi si sa se reduca, in timp, la o singura entitate complexa. Dar ce se intampla cand lipseste sinceritatea? Unitatile ni se aduna.
Doi oameni, aparent aceeasi viata. Dar sunt doua, dierite: una a ei si una a lui. Ca si fetele aceleiasi monede, asa sunt si povestile celor doi despre viata lor impreuna.
Dan dispare fara niciun avertisment dupa cinci ani de casnicie. Rapit, ranit, fugit?
Intrebari la care Adriana trebuie sa gaseasca singura raspunsuri. Afla tarziu, abia atunci cand se descopera pe sine, cea adevarata si numai pentru ca el a avut inaintea ei acest curaj, dar pe care el nu i l-a putut marturisi.
Ceea ce pare simplu, este intotdeauna mult mai complicat."
Ce spun eu?
De fiecare data cand merg la biblioteca si imi aleg urmatoarea "prietena" pentru 3-4 zile, citesc rezumatul autorului.
Initial, romanul "Doi" al lui Tony Mott mi s-a parut un roman banal si in acelasi timp, unul care ma poate tine in suspans. Ceea ce a si facut. In timpul lecturii, am trecut prin mai multe stari: plictiseala (primele 4-5 pagini), curiozitate (motivul disparitiei lui Dan), mila (sarcina pierduta a Adrianei si disparitia lui Dan fara a-i oferi macar o explicatie), suspans (spre sfarsitul romanului, cand Dan ii raspunde Adrianei tot printr-o scrisoare) si bucurie (fiind o femeie frumoasa si desteapta, si-a refacut imediat viata).
Nu am inteles de ce acest Dan s-a implicat intr-o relatue stiind ca este gay. A mintit-o 5 ani de zile si pe langa acest lucru, nu a stiut niciodata cine este. In acest 5 ani biata femeie si-ar fi putut aranja viata foarte frumos si nu ar fi trecut prin respectivele momente.
Ce am invatat din acest roman? 
Analizeaza in detaliu persoana pe care o ai langa tine. Afla cat mai multe despre ea. Nu o neglija. Ascult-o si comunicati.
Nu te aventura intr-o relatie intima fara protectie; nu cred ca el doresti sa ii faci o surpriza si apoi sa te paraseasca.
Nu cauta niciodata omul perfect, pentru ca nu se stie niciodata cand va disparea de langa tine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu