12 octombrie 2014

Lectura intre placere si obligatie.

Intotdeauna am scris din placere. Toate poeziile si povestioarele au fost redactate cu mult suflet si multa pasiune. Si tocmai din dorinta de a-mi "etala" ideile pe o foaie, am deschis acest blog.
La inceputul clasei a 9-a, cand inspiratia era in floare, blogul pe care l-am detinut era colorat. Plin de poezii scurte si la obiect. Sentimente asternute pe o foaie alba, o inima sfasiata si dorinta de a-mi reveni. Si chiar aceasta dorinta m-a impins spre lectura.

Cand eram mica, nu prea citeam (poate doar ce mi se cerea la scoala). Nu imi placea si gata.
Cand am intrat la liceu, am intalnit alti oameni. Alte personalitati, alte idei si alte aspiratii. A trebuit sa ma conformez cu noile cerinte si sa ma reorientez. Am descoperit in acel moment doua mari placeri, care pe parcurs au devenit hobby-uri: matematica si cititul. Citeam tot ce mi se cerea la limba si literatura romana; "Ion", "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", "Mara" etc. Si brusc am dat de Marc Levy. Un scriitor de a carui romane m-am indragostit. Si cititoare am ramas. Orice carte care arata bine, a carui mesaj de pe spatele cartii are acel ceva, ma atrage. Imi educ gusturile si incerc ceva nou la fiecare vizita pe care o "efectuez" la biblioteca.

Lectura ne traseaza drumuri spre alte lumi. Ne schiteaza multe zambete pe chip, indiferent de vreme, de moment si de subiect. Ne ofera o stare de euforie in foarte multe cazuri si ne ajuta sa ne sustinem opiniile. Ne dezvolta vocabularul.
"Gandeste de 10 ori si vorbeste o singura data."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu